Mogelijkheden

  • Mogelijkheden

  1. 1

 

 

 

Over mij

Ervaring met herstofferen en ambitie

Ik ben Lydia Verhoef, moeder van twee en heb in 2014 mijn eigen bedrijf opgestart, Update for Chairs.

Update for Chairs is opgericht uit mijn liefde voor oude stoelen en het herstofferen ervan. Op vakantie moest ik dan ook altijd mijn gezin meeslepen over de rommelmarkten en brocante om de versleten stoelen op te kunnen knappen.
Dit werd groter als ik dacht, daarom had ik besloten om in 2010 de opleiding meubelstofferen te gaan volgen. In 2012 heb ik de studie afgemaakt en ben ik afgestudeerd aan het Hout- en Meubeleringscollege in Rotterdam. Zo kwam Update for Chairs tot ontstaan.

Sinds kort is ook mijn eigen werkruimte af, dus kan me helemaal richten op het updaten van uw stoel. In dat atelier heb ik al een paar stoelen staan die aan een update toe zijn. Mijn doel is, naast uw stoel opnieuw te stofferen of op te pimpen, zelf een voorraadje stoelen te hebben en die te kunnen verkopen.

 

Mogelijkheden

Herstofferen, vering en recyclen

In een goed gesprek, met een bakkie koffie, bespreken we al uw wensen. Van het herstofferen van de stoel die bij het behang vloekt,  tot alleen de vering repareren of de stoel zelfs om te bouwen naar een krukje of bijzettafeltje. Zo zijn we er zeker van dat het eindresultaat naar uw wens is.

Stoffen

Voor het herstofferen van de stoelen liggen er al een paar standaard stoffen in het atelier. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om zelf een stof aan te leveren, of er één uit te zoeken tussen de vele stofstalen die ik in mijn werkplaats heb liggen. Dus dat foute bloemetjes patroon, of de versleten zitting is zo omgebouwd tot een nieuwe en stijlvolle stoel.

Vering

Het kan ook zijn dat u een mooie stoel heeft, waarvan helaas de vering zijn beste tijd al gehad heeft. Maar het is nog zo zonde om te stoel weg te doen, gezien hij er nog mooi uit ziet of gewoon erg waardevol is. Dit is bij Update for Chairs zo geregeld, naast een het herstofferen van stoelen, kan ik ook gewoon de vering van de stoel vervangen of repareren. Zo blijft het dezelfde stoel, maar dan met meer comfort.

Recyclen

Misschien bent u de stoel wel helemaal zat, of heeft u al stoelen genoeg en zal alleen herstofferen geen zin hebben. Dan kan het zijn dat u gewoon opvulling zoekt voor een kale plek op de muur of een lege hoek in de woonkamer. Bij Update for Chairs kunt u gewoon uw stoel afgeven en later een bijzettafel, krukje of prikbord ophalen. Natuurlijk kunt u ook uw eigen suggesties indienen. Het meubelstuk is dan gerecycled en daardoor kunt u nog lang van uw stoel genieten.

Stoel kopen

Maar misschien bent u gewoon op zoek naar een oudere stoel, ook dan bent u hier aan het juiste adres. Zoals ik al eerder heb genoemd heb ik al een voorraadje stoelen die ik ga recyclen of herstofferen. Als u daarin geïnteresseerd bent, kan u een keer langskomen of mijn marktplaats bezoeken.