Een kleurenschema kiezen

Om te zorgen dat een afbeelding een geheel vormt qua kleur is het belangrijk dat je werkt met een kleurenschema, maar hoe maak je een goed kleurenschema?

Stap 1 – Bepaal welke sfeer of gevoel de afbeelding moet uitstralen
Stap 2 – Zoek afbeeldingen die de sfeer qua kleur goed weergeven
Stap 3 – Gebruik Adobe Color om jouw kleurenschema te vinden/ extraheren

Een kleurenschema zoeken

Selecteer bovenin het scherm ‘verkennen’ en vul een passend zoekwoord. Klik op een kleurenschema die jij passend vindt en hij opent een scherm met de kleurcodes van de kleuren. De kleurcodes kan je gebruiken in bijvoorbeeld de Adobe programma’s of WordPress.

Een kleurenschema extraheren van een afbeelding

Selecteer bovenin het scherm ‘maken’ en daarna ‘Thema Extraheren’. Upload een foto en Adobe Color maakt er automatisch een kleurenschema van.
Links van de afbeelding heb je nog een aantal keuzes voor de kleurstemming. Adobe Color pakt dan een andere set met kleuren uit de afbeelding gebaseerd op de keuze.
Je kan het kleurenschema ook zelf nog iets tweaken door de kleurenrondjes in de afbeelding te verslepen.

Tot slot

Wanneer je een kleurenschema hebt gekozen is het belangrijk dat je consequent de kleuren uit je schema gebruikt. Met als aanvulling dat je altijd lichtere en donkere tinten van de kleuren uit je schema kan gebruiken en dat je altijd (gebroken) wit en zwart (of antraciet) als extra kleuren kan toevoegen aan het schema.